Kiek kainuoja vestuviniai žiedai?
   30/03/2023     Juvelyro patarimai    Komentarai 0
Kiek kainuoja vestuviniai žiedai?

Vienas iš dažniausių klausimų juvelyro gyvenime yra vestuvinių žiedų kaina. Greitas atsakymas gali būti tik jei norite paprastų klasikinių 4  mm žiedų, tokiu atveju, jų pagamino kaina sieks apie 200 eur. Bet jeigu neturite savo aukso ar norite kažko savito ar išskirtinio? Tada matematika būna šiek tiek kitokia.

Pirmasis kainos kriterijus yra sunaudoto aukso kiekis. Paminėjau sunaudoto, dėl to, kad dėl atliktų įvairių liejimo, šlifavimo, graviravimo, poliravimo ir kt. darbų aukso yra sunaudojama daugiau, nei sveria galutinis gaminys. Paprastai aukso nudegimas sudaro apie 10% tad pvz.: jeigu norite pasigaminti 4 gramų žiedus Jums reikės turėti apie 4,4 g. aukso. Jeigu savo metalo neturite tada galime jo pasiūlyti įsigyti, aukso kaina yra kintama, tad kiekvienas užsakymas yra apskaičiuojamas individualiai priklausomai nuo esamos biržos kainos.

Žiedų kainą gali padidinti įvairūs pusbrangiai akmenys ar briliantai. Kaina atitinkamai kyla aukštyn priklausomai nuo akmenukų kiekio, dydžio, grynumo, švarumo ar kt. Įvairūs safyrai, rubinai, smaragdai, deimantai gali kainuoti šimtus ar net tūkstančius eurų, ko pasėkoje klientas kartais pakeičia savo norus ir pasirenka kuklesnį variantą. Kad svajonės nesudužtų, dažnai klientui patariame ir sukuriame tokius vestuvinių žiedų modelius, kad ateityje būtų galimybė įdėti norimus deimančiukus. Taip sukuriama graži tradicija vestuvių metinių proga žiedą papildyti deimančiuku ar kitu akmenėliu.

Neatsižvelgiant į akmenų kainą, brangiausia vestuvinius žiedus kainuoja jeigu jie yra sukuriami nuo nulio. Ką turiu galvoje? Kažkada turėjome klientus, kurie atsinešė nedidelį sąsiuvinio lapą ant kurio buvo ranka nupiešti įsivaizduojami žiedai. Vyko ilgas ir nuoseklus bendravimas, kol išsiaiškinome visas žiedo detales. Gal po dešimties pataisymų kompiuterio ekrane buvo gauti norimi žiedai. Atspausdinome žiedų maketus, pagaminome liejimo formas ir tik tada sekė aukso liejimo, akučių įstatymas ir kiti darbai. Kuo sudėtingesnis ir ilgesnis projektas tuo kaina didesnė.

Galutinę vestuvinių žiedų kainą sudaro atliktų darbų kaštai, sunaudoto aukso kiekis bei naudotų akmenų kaina. Nemokamai savo klientus džiuginame vidinėje žiedo pusėje išgraviravę norimus simbolius, raides ar datas. Dėl kiekvieno klausimo konsultuojame, patariame, bei suteikiame garantijas.

Pasidalinti Blog'u

Susiję produktai

Palikti komentarą

Blog'o paieška

Kategorijos

Archyvas