Kaip patrumpinti ar atnaujinti raudono siūlo apyrankę?
   11/04/2023     Juvelyro patarimai    Komentarai 0
Kaip patrumpinti ar atnaujinti raudono siūlo apyrankę?

Raudono, juodo ar kitų spalvų siūlo apyrankės, dar kitaip vadinamos laimės ar apsauginėmis dažniausia parduodamos vieno ilgio. Mūsų pagamintos apyrankės yra universalaus ilgio ir, jeigu nenurodyta kitaip, tinka nuo kūdikio iki stambaus riešo (maksimalus apyrankės ilgis apie 30 cm).

Juvelyrikoje yra populiarūs dviejų tipų užbaigimo mazgai – kvadratinis plokščias ir dvigubas stumdomas. Gamindami laimės apyrankes  užbaigimui naudojame kvadratinį plokščią, o ne dvigubą stumdomą mazgą. Klientai pastarąjį renkasi dažniau vien dėl trumpų, nekabančių galiukų, bet toks užbaigimas nėra tvirtas, daug greičiau atsiriša ir apyrankės ilgio ribos mažesnės, tad esant itin smulkiam ar plačiam riešui apyrankė gali ir netikti. 

Kvadratinio plokščio mazgo užbaigimas

Dvigubo stumdomo mazgo užbaigimas

Kaip patrumpinti raudono siūlo apyrankę?

Pirmiausia siūlome išsimatuoti savo plaštakos plačiausią vietą. Geriausia tai darykite su jau turima raudono siūlo apyranke, susimažinkite ją tokio ilgio, kad prireikus būtų patogu užsidėti ar nusiimti. Tai ir bus Jūsų maksimalus apyrankės ilgis.

Likę apyrankės galiukai yra nereikalingi – prie užbaigimo galite stipriai užveržti mazgelius, jei ant galiukų yra karoliukai nepamirškite pastumti juos prieš mazgelius. Bet, jeigu, karoliukų nėra ir apyrankė viengubo siūlo, rekomenduojama mazgelius užveržti 2-5 mm toliau ir darykite  juos dvigubus. Nepalikus apyrankei laisvumo gali atsitikti taip, kad bandant nusiimti išplėsite per daug ir tada neliks kaip suimti mazgelių, kad vėl sutraukti. Dvigubo siūlo apyrankių mazgeliai būna daug didesni, tad dažniausia tokios problemos nebūna, bet atsarga gėdos nedaro.

Paskutiniame etape prireiks aštrių žirklių ir žiebtuvėlio. Žiebtuvėlį naudokite paprastą dujų nustatę pačią mažiausią liepsną. Sekantis darbas turi būti tikslus ir greitas. Vienoje rankoje laikykite suėmę prie mazgelio, tada nukirpkite nereikalingą dalį palikdami apie 2 mm, nepaleisdami mazgelio paimkite žiebtuvėlį, tada kelias sekundes padeginkite tą 2 mm galiuką, jis pradės lydytis ir žiebtuvėlio metaliniu šonu jį prispauskite prie mazgelio. Tik nekaitinkite per ilgai, nes siūlas patamsės. Jeigu bijote sugadinti, paeksperimentuoti galite su siūlo dalimi, kurią tikrai išmesite.

Jeigu perkate apyrankę mūsų el. parduotuvėje užsakymo formoje galite parašyti, kokio didžiausio ilgio norite, kad apyrankė būtų ir mes Jums ją patrumpinsime nemokamai. Tik labai svarbu, kad įsitikintumėte, kad tinkamai išmatavote savo plaštakos plačiausią vietą, nes prekių, kurios buvo pakeistos pagal kliento pageidavimus, nebegalima grąžinti.

Kaip atnaujinti raudono siūlo apyrankę?

Siūlo apyrankės, ypač dėvimos kasdien, veikiamos kvepalų, prausiklių, vandens ir kt., apytiksliai per metus laiko praranda savo ryškią spalvą. Priklausomai nuo dėvėjimo būdo, ypač vietose kur liečiasi su metaline detale gali ir nutrūkti. Vienintelis būdas ją atnaujinti yra pakeisti siūlą. Specialaus siūlo skirto šioms apyrankėms galite rasti įvairiose rankdarbių parduotuvėse ir jeigu esate kruopštus - jį pasikeisite. Bet visada galime pasiūlyti alternatyvą ir Jūsų apyrankę perverti. Pristatyti savo apyrankę galite į Juvelyro dirbtuves esančias Gedimino g. 9 Marijampolė arba atsiųskite ją mums į Omniva ar LP Express terminalą Marijampolėje, mes ją perversime ir atsiųsime Jums atgal. Norėdami pasitikslinti informaciją ar sužinoti preliminarią Jūsų apyrankės atnaujinimo kainą susisiekite su mumis Tel./Whatsapp/Viber +370 689 89110, el. paštu info@juvelyrikosnamai.lt, Facebook ar Instagram.

Pasidalinti Blog'u

Palikti komentarą

Blog'o paieška

Kategorijos

Archyvas